tiistai 8. syyskuuta 2009

Lallalaalaa

Eilen oli taas vähän tapahtumaköyhä päivä. Tylsää ei ollut, ei vaan tapahtunut mitään kovin merkittävää. Hoitelin kursseille ilmoittautumisasioita ynnä muuta jännää, ja kävin kahvittelemassa Gaheen ja hänen kaverinsa (jonka nimeä en vieläkään muista) kanssa. Eilen sain myös tiedon tänään järjestetystä "työhaastattelusta" World Firefighters Gamesiin. Lisäksi panikoin hivenen täkäläisen International Officen hukattua CV:ni (joka lähetettiin tänne keväällä). Piti sitten äkkiä soitella koti-Suomeen ja kysellä oman koulun KV-toimistolta että onko sielä vielä cv:ni tallessa jossain. Tällä Koreassa mukanani olevalla miniläppärillä kun ei nääs ole mitään tiedostoja mitä kotiin jääneellä läppärillä oli. Laitoin viestiä myös äitille että kaivelee kotikoneeni tiedostoja. Löytyi sieltä lopulta suomeksi ansioluettelo, josta sitten muokkailin vaan kaiken enkuksi ja laitoin menemään työharjoitteluvastaavalle täällä.

Eilen kahvilla.

Teimme eilen myös Understanding Korean Workplace-ryhmätyötämme, mutta ylläripylläri korealainen vahvistuksemme ei koskaan saapunut tapaamispaikalle. No, onneksi saimme esitelmän joten kuten kasaan tänään ennen tunteja.

Jean esittelee tietokoneensa taustakuvaa Magdalle. Tässä vaiheessa ryhmätyö oli jopa jo valmis!

Itse asiassa päästyämme UKW (Understanding Korean Workplace)-tunneille, saimme kuulla että esitelmä oli alunperin tarkoitus esittää vasta torstaina. Mutta koska se oli jo valmis, innostui proffamme ja halusi meidän pitävän esitelmän tänään. Olisi ollut ihan jees, jos se todellakin olisi ollut vasta torstaina, meille olisi jäänyt enemmän aikaa saada esitelmästä aikaan edes tyydyttävän hyvä. Toisin kävi, ja aika katastrofihan se oli. Eräiden ryhmämme jäsenten osuudet olivat vähän turhan pitkiä, ja sisälsivät mielestäni jopa melko turhaa tietoa... Tämä tarkoitti sitä, että itse jouduin sopertamaan 1900-luvun tapahtumat Korean niemimaalla pikavauhtia läpi. 1900-luku nyt vain sattuu olemaan aika merkittävä aikakausi Korean historiassa, niin olisi ollut mukava päästä vähän analysoimaankin tapahtumien vaikutusta korealaisiin, eikä vain luetella päivämääriä pikaisesti läpi. No, ensi kerralla sitten parempi esitelmä...

UKW-tuntien jälkeen riensin kv-toimistoon. Kolmen jälkeen SAIPEKS-oppilaat läksivät porukalla EXCOon tapaamaan World Firefighters Gamesia järkkääviä hemmoja. Kyseessä oli siis se aiemmin mainitsemani "työhaastattelu". Sana on lainausmerkeissä siksi, että ei tapahtumaa oikein haastatteluksi voinut kutsua. Kaikki viisi menimme Saeronin (kv-toimiston edustaja) kanssa huoneeseen, johon tuli sitten kolme vanhemman puoleista mieshenkilöä. Pyysivät esittelemään itsemme lyhyesti, ja selittivät vähän mikä koko juttu oikein on, ja mitä mahdollinen työharjoittelija WFG:lle pääsisi tekemään. Siinä se, eikun vain kumarrellen ulos. Itse ajattelin jo "haastattelussa" ettei minulla paljoa mahdollisuuksia ole tulla valituksi. Olin viidestä henkilöstä reippaasti nuorin, ja minulla oli vähiten työkokemusta. En siis yllättynytkään, kun Saeron illalla soitti ja sanoi minulla olevan luvassa huomenna uusi haastattelu, tällä kertaa Daegun keskustaan joku aika sitten avattuun Novotel-hotelliin. Harmittaa vähän kyllä etten päässyt tuonne WFG:lle, se kun olisi ollut lähinnä kansainvälistä promootiotyötä ja markkinointi ja promootiotyö kulkevat aikalailla käsi kädessä. (Lisäksi siellä oli yksi älyttömän suloinen arviolta vähän päälle parikymppinen työntekijäpoika.........)

Näitä business-kortteja pitäisi aina käsitellä kunnioittavasti kortin antaneen läsnäollessa.

Muilta osin tämäkin päivä sujui aika rutiininomaisesti juoksennellessa tunnilta toiselle ja valitellessa päivän kuumuutta. Tai itse asiassa aamulla ennen yhdeksää keli tuntui näin suomalaisesta melko miellyttävältä: oli vähän pilvistä ja ilma oli miltei viileä (+20 astetta) tuulen puhallellessa mukavasti. 20 astetta tosiaan tuntuu täällä viileältä, kun keski- ja iltapäivisin lämpötila on aina yli +30 astetta.

Ai niin, tapahtuihan tänään vielä jotain jännää! Tilasin Sunghon kiltisti avittaessa itselleni ja Iirikselle liput Global Gathering-festarille. Tapahtuma järjestetään Seoulissa Han-joen vieressä olevassa Nanji-puistossa 18.-19.9. Mukana menossa muun muassa The Prodigy, Röyksopp ja MSTRKRFT, sekä Pendulum DJ-setteineen... Korean omaa poikaa G-Dragonia tietenkään unohtamatta! Kahden päivän lipulla hintaa on 140 000 wonia, eli 80 euroa. Ei ollenkaan paha hinta, kun miettii miten isoja nimiä paikalla on. Nyt kun jaksaisi pari viikkoa odotella tuota festaria...

Loppuun taas jotain epämääräistä.

Tänään kaikki KNU:n klubit yrittivät värvätä lisää porukkaa riveihinsä. Klubit ovat siis koulun jälkeen olevia aktiviteetteja, tarjolla on esimerkiksi klubeja kaiken maailman urheiluun, laulamiseen, kirjallisuuteen yms yms Olisi varmaan aika hauska osallistua jonkun klubin toimintaan, jos 1) muut klubilaiset puhuisivat englantia, 2) olisi aikaa.


Yhdestä asiasta on pakko mainita! Tässä ihan Daegun lähellä on USA:n armeijaleiri, ja sen kyllä huomaa. Vähän väliä kuuluu hirveä mekkala kun jonkin sortin hävittäjä pyyhältää taivaan halki. Ava, amerikkalaisvahvistuksemme KNU:n vaihtareiden joukossa, puhui jo ensimmäisellä viikolla täällä ollessa, että haluaa käydä siellä tervehtimässä muita amerikkalaisia. Korealainen ja eurooppalainen seura ei aina tunnu häntä hirveästi miellyttävän.

Huomenna juttua sitten Novotelista. Näinköhän pääsen sinnekään harjoitteluun :'D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti