maanantai 21. syyskuuta 2009

Seikkailu Seoulissa, osa 3

Sunnuntai 20.9.2009

Viikonloppureissun kolmas eli viimeinen päivä.

Päivä alkoi aamupalalla ja guest housen lakanoiden ja pyyhkeiden palautuksella. Sitten datailimme Iiriksen kanssa vähän aikaan guest housen tietokoneilla, ja tutkimme mitä kaikkea voisimme vielä tehdä Seoulissa. Päätimme viedä ensin matkatavaramme Seoul Stationille säilöön, jonka jälkeen suuntaisimme Itaewoniin, Seoulin länsimaalaisimpaan paikkaan, niin sanotusti. Hassu juttu sattui kun menimme Seoul Stationille. Saimme juuri tavaramme sailöön ja paluuliput Dongdaeguun ostettua, kun törmäsimme pieneen porukkaan muita KNU:n vaihtareita. Jännää että on 12 miljoonan asukkaan kaupungissa ja siellä sitten kävelee tuttuja vastaan sattumalta.

Anyway, menimme siis metrolla Itaewoniin. Heti metrosta poistuttua huomasi paikan todellakin olevan täynnä länsimaalaisia ja muita ulkomaalaisia. Kaduilla ei tullut vastaan kovinkaan montaa korealaista (verrattuna siis muuhun Seouliin/Koreaan), joka puolella oli vaaleaihoisia tai tummaihoisia ihmisiä. Hassua kyllä, minulla oli vähän erilainen kuva koko Itaewonista. Ajattelin, ettei se olisi ollut niin rähjäisen näköinen ja oloinen paikka, mutta esimerkiksi verrattuna Myeong-dongiin, se oli todella nuhjuisen oloinen. Hirveästi kojuja kaduilla, turistikrääsää jne. Paikasta tuli jotenki todella halpa mielikuva, mutta kun kävin tutkimassa yhdenkin street fashion-tyylisen kaupan hintoja, olivat ne todella korkealla.

Itaewonin katukuvaa.

Itaewonissa kävellessä huomasin myös pitäväni laukustani vaistomaisesti tiukemmin kiinni. Ensimmäistä kertaa täällä Koreassa ollessa tuli sellainen olo, että kohta oikeasti joku tulee ja nappasee laukun käsistä. Ei täällä missään muualla tule sellaista "turvattomuuden" tunnetta, korkeintaan ahtaissa metroissa pitää laukkuaan enempi silmällä kuin yleensä. Jännää, että heti kun ympärillä on enemmän länsimaalaisia tuloksena on tällainen reaktio. Muutenkaan en oikein pitänyt Itaewonista, juuri sen takia, kun siellä oli niin paljon ei-korealaisia. Omituista, luulisi että tuntisi olonsa kotoisammaksi enemmän itsensä näköisten ihmisten seassa, mutta näin ei todellakaan ollut.

Helsinki ei nyt aivan ole sattunut kohdalleen.

Etsimme Itaewonissa melko pitkään jotain paikkaa missä syödä. Yllättävän haastavaa oli löytää hyvä paikka. Iiris ei halunnut syödä korealaista, joten tutkimmekin sitten kaikkia muita ravintoloita. Ranskalainen ravintola oli liian kallis, Turkkikailessa kebab-paikassa ei ollut sitä ruokaa mitä listalta halusimme (lista oli todella rajoitettu, ehkä 4 ruokalajia yhteensä), "Foreign Restaurant" niminen intialaistyylinen paikka oli jälleen liian kallis, emmekä löytäneet meksikolaista ravintolaa jota koitimme etsiä. "Onneksi" kadun varressa oli sitten Subway.


Saatuamme patongit syötyä suuntasimme suoraan metrolle ja pois Itaewonista. Itse olin iloinen ettemme viettäneet siellä sen enempää aikaa, paikka oli nimittäin omasta mielestäni aikamoinen pettymys. Onneksi olimme varanneet päivälle muitakin mahdollisia paikkoja missä käydä. Läksimmekin sitten Itaewonista pitkähkölle metromatkalle kohti Samseongin asemaa. Verrattuna Itaewonin ulkomaalaispaljouteen olimme metron vaunussa ainoat ei-korealaiset. Siinä matkatessamme kohti Samseongia metro tyhjeni tyhjenemistään, ja pelkäsimme jo mennevämme väärään paikkaan, tai että luvassa on jokin tylsä mesta. Luimme netistä että Samseongissa sijaitsisi COEX Mall, Aasian suurin maanalainen tavaratalo. Metron väen vähyys sai meidät kuitenkin epäilemään, onkohan paikka sittenkään niin hohdokas.

Onneksi epäilyksemme osoittautuivat vääriksi. Päästyämme asemalta ulos Samseongissa, ympärillämme oli taas tuttu ja nyt jopa mukavalta tuntuva ihmispaljous. COEX Mall vaikutti heti ensisilmäyksellä vaikuttavalta paikalta: käytävä toisensa jälkeen täynnä mielenkiintoisia kauppoja. Tarjontaa on vaatteista (korealaiset & ulkomaalaiset merkit) kaikkeen pieneen hilpetööriin (mm. Sanrio-kauppa ja Totoro-kauppa). Suosittelen tavarataloa kaikille Seoulissa kävijöille! Kauppojen lisäksi COEXissä on myös aquarium jossa voi katsella kaloja, sekä leffateatteri ja vaikka mitä muuta jännää.

Iiriksen suosittelemana otimme ruokapuolelta japanilaiset "letut". En oikeastaan tiedä mikä juttu se oli, mutta vähän lettutaikinan tyylisestä mömmöstä tehtiin ympyrä johon sitten iskettiin erilaisia herkkuja täytteeksi. Hyvää oli!

Lauantain G-Dragonin näkeminen livenä jätti jälkensä: oli pakko ostaa G-Dragon-kahvia. Oli muuten todella pahan makuista.


COEX Mall. Tänne pitää tulla toistekin!

Melkein kolmen tunnin shoppailun jälkeen läksimme etsiytymään takaisin Seoul Stationille, jotta ehtisimme 19:10 lähtevään KTX:ään Daeguun. Hyvä että lähdimme jo ennen kuutta takaisin päin, matka juna-asemalle kesti nimittäin miltei tunnin. Junamatka takaisin Daeguun menikin tutkiessa ostoksia ja koomatessa rankan viikonlopun jäliltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti