lauantai 5. syyskuuta 2009

Tylsyys jo melkein iski...

...ainakin perjantaina, eli eilen. KAIKKI vaihtarit (ainakin melkein) lähti täältä Busaniin. Kysymys kuuluu, miksen minä mennyt? No, olin sopinut sunnuntaille jo menemistä Iiriksen kanssa. Mutta Iiris sitten perjantai-iltana ilmoitti että hänkin olisi lähdössä Busaniin oman koulunsa vaihtariporukan kera lauantaina. No, ymmärränhän minä että varmasti on hauskempaa käydä toisessa kaupungissa kuin roikkua täällä Daegussa. Olin tietenkin hivenen suruinen tästä uutisesta, mutta eipä asialle voinut mitään, täällä suunnitelmat muuttuvat hyvin lyhyillä varoitusajoilla. Aloinkin siis soitella ja laitella viestiä kaikille tuntemilleni henkilöille, jotka olisivat täällä Daegussa viikonloppuna. Lopulta sainkin sovittua lauantaille, eli täksi päiväksi shoppailua Sunghon kanssa, sekä tapaamisen Saekyungin kanssa. Saekyung on korealainen tyttö kotoisin täältä Daegusta, ja hän oli myös, aivan kuten Yoonsung, Metropoliassa vaihdossa viime kevään. Olin erittäin iloinen että pääsisin näkemään hänet taas. Perjantai-iltani kuluikin siinä vähän murjottaessa yksikseni huoneessa, sekä rauhoitellessa Ingridiä, jolla oli ongelmia asuntolan maksun kanssa.

Eilen ei tosiaan tapahtunut oikein muuta. Oli meillä päivällä kyllä harvinaisen valaiseva orientointi työharjoitteluun. Saimme valita kolme yritystä joihin halusimme harjoitteluun, ja näistä kolmesta harjoitteluvstaavat sitten valitsevat kuka menee minnekin. Sain myös tietää, että ensimmäinen harjoitteluosio, osa-aikainen harjoittelu alkaa viikolla 39 ja päättyy viikon 50 alussa. Sitten on viikko vapaana loppukokeita varten, ja toinen harjoitteluosio, kokoaikainen harjoittelu kestää viikon 51 lopusta 2010 vuoden puolella viikkoon 1. Erona näissä jaksoissa on se, että osa-aikaisessa työskentelemme vähintään 6 tuntia päivässä, kahtena päivänä viikossa. Kokoaikaisessa harjoittelussa työtä on vähintään 6 tuntia päivässä, viitenä päivänä viikossa. Itse aion kyllä tehdä ainakin 8 tuntisia päiviä, että saan oman kouluni työharjoitteluvaatimukset täytettyä. Koko ruljanssi on siis ohi tiistaina 12.1.2010, jolloin täytyy palauttaa portfolio-raportti työharjoittelusta KNU:lle. Tämän jälkeen olenkin vapaa matkaamaan ympäri Koreaa ja muuta Aasiaa, sillä lentoni takaisin Suomeen on vasta 31.1.2010. Sopii kyllä vallan mainiosti minulle, sillä tuskin kerkeän koulun ja työharjoittelun aikana paljoa matkata.

Äskeinen oli siis eilistä, siirrytäänpä takaisin tähän päivään. Nukuiin todella myöhään, heräsin vasta joskus kahdentoista jälkeen. Olin sopinut tapaavani Sunghon North Gatella kolmen aikaan. Pari tuntia siinä vetelehdin huoneessani, kunnes varttia vaille kolme läksin taivaltamaan kohti tapaamispaikkaa. Siinä matkalla sainkin sitten viestin Iirikseltä: olinko jo suunnitellut mitä huomiseksi? No, enpä juuri, jotain puhetta oli että voisi mennä katsomaan jalisottelua parin muut vaihtarin kanssa. Iiris kertoi, ettei jaksakaan lähteä Busaniin ryypiskelemään muiden kanssa edellisen illan venyttyä aamutunneille asti... Sovimmekin sitten että lähdetään yhdessä sunnuntaina käymään, missäpäs muuallakaan kuin Busanissa! Minulle sopii vallan mainiosti, onpahan tekemistä. Kysyin myös Iiristä mukaan tapaamaan Saekyungia illemmalla, ja lopulta hänkin liittyi seuraamme viiden aikoihin.

Mutta siis mitä tapahtui siinä kolmen ja viiden välillä? No, porhalsimme Sungoh kanssa taksilla jonkun tavaratalon pihaan, jossa en ollut enne käynyt. Paikka oli taas Stockmann-tyylinen Gucci ja Louis Vuitton liikkeineen. Sunghon etsiessä epätoivoisesti kenkiä itselleen, minä kulutin aikaa kierrellen ja kaarrellen ympäriinsä. Lopulta löysin jopa jotain ostettavaakin! Fubu-osastolta äkkäsin itselleni hienon hupparin, 139000 wonia (vähän alle 80€)! Aika kallis, mutta kyseessä onkin ulkomaalainen, ei korealainen brändi. Ja huppari on kyllä todella hieno.

Yay!

Sungho ei tuntunut löytävän itselleen kenkiä tavaratalosta, ja kellokin alkoi olla puoli viisi, joten suuntasimme bussille ja keskustaan. Vähän aikaa harhailimme keskustassa, ennen kuin suuntasimme Lotte Young Plaza-tavaratalon luo, jossa minun oli määrä tavata Saekyung. Sielläpä Sae sitten olikin. Vähän aikaa selvittelimme kuinka kukin tuntee kenetkin (Sae ja Sungho olivat ilmeisesti parisen vuotta sitten samalla kurssilla), ja sitten kiiruhdimmekin jo kohti Banwoldangin metroasemaa etsimään Iiristä. Pienen sekoilun jälkeen tiemme lopulta kohtasivat, ja näin oli neljän hengen poppoomme koossa. Asemalta ylös ja ulos päästyämme päätimme mennä syömään, kaikki olivat nimittäin melko nälkäisiä (itsekään en ollut syönyt mitään vielä).

Etsiessämme ruokapaikkaa päätimme räpsiä muutaman ryhmäkuvan. Ylemmässä vasemmalla Iiris, keskellä Saekyung ja oikealla Sungho. Alemmassa kuvassa olen itse keskellä.


Käskimme Iiriksen kanssa Saekyungin ja Sunghon ehdottaa ruokapaikkaa, hehän tietävät täkäläiset herkut ja hyvät ravintolat parhaiten. Sopiva paikka löytyikin aika pian.

Täällä monet hyvät ravintolat ja kahvilat tuntuu olevan vähän "piilossa". Ulkona saattaa olla vain yksi kämänen kyltti osoittamassa ravintolan paikkaa, mutta sisälle mentyä paikka osoittautuukin erittäin mukavaksi ja viihtyisäksi.

Korealainen ruoka ei pettänyt taaskaan: aivan mielettömän herkullista!

Saekyung ja Sungho.

Illallisen jälkeen emme tehneet oikein mitään. Kiertelimme vain ympäriinsä ja jutustelimme, tosin kävimme myös toivomuksestani Hottracksissa... Ja kas, jotainhan sieltä oli pakko ostaa. Ja jälleen sama myyjä kuin kahtena aiempana kertana. Eiköhän se kohta jo ala muistaa, sen verran pistän varmaan silmään muun asiakaskunnan joukosta...

Nell - Healing Process, 14000 wonia (noin 8€). Eikö olekin muuten hieno peitto minulla? Pilkkuja.

Hottracksista pääsee ylös Deagun suurimpaan kirjakauppaan, joten päätimme käydä tutkimassa vähän sitäkin. Lopulta kiinnostus kirjoihin vaihtui kahvinhimoon huomatessamme eräässä kerroksessa olevan Starbucksin.

Starbucksissa.

Kahviteltuamme olimme jo vähän väsyneitä, joten päätimme palailla kukin omaan koloonsa. Iiris ja Saekyung suuntasivat metrolle, ja minä ja Sungho ajelimme bussilla takaisin koululle (heppu näet asuu ihan koulun lähellä).

Loppuun muutama random kuva eiliseltä ja tältä päivältä.

Eilinen Internship Orientation. Oikealla Mrs. Hwang, joka on itse ollut suunnittelemassa SAIPEKS-ohjelmaa, jossa olen mukana. Paikalla oli toki muitakin vaihtareita, en vain jaksa laittaa enempää kuvia.

Ei saa kunnolla selvää, mutta alhalla vasemmalta lukien ensimmäisen ukon alla lukee Kimi Räikkönen! Tavaratalossa oli myös Ferrari-vaateliike, josta löysin Kimin fanipaitoja. Innoissani selitin asiaa Sungholle, mutta koska hemmo ei seuraa formuloita, ei hän tietenkään mitään tajunnut. Ferrari-liikkeen myyjä tosin naureskeli minulle kun esittelin Suomenlipuin varustettua fanipaitaa "See? It's Kimi Räikkönen! He's Finnish! Finnish!!"

Marimekkoa ei tietenkään näy missään, mutta onneksi sentään ruotsalaiset brändit on hyvin esillä...

Kävelykadun lavalla oli taas ohjelmaa. Tällä kertaa pari tyyppiä beatboksasi ja räppäsi. Hassua, olisi luullut olevansa vaikka Big Bangin keikalla, paikalle tulleiden teinityttöjen kirkuminen oli sen verran korviahuumaavaa. Ainakin silloin kuin toinen lavalla olleista miekkosista esitteli vatsalihaksiaan yleisölle.

Ja ihan loppuun vielä Youtube-linkki tänään ostamani Nellin albumin parhaaseen biisiin: 현실의 현실 (Hyeonsileui hyeonsil). Erittäin rauhoittava kappale. Bändin laulajan, Kim Jongwanin ääni on mielestäni taivaallisen hyvä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti