torstai 10. syyskuuta 2009

Internship!

Kelataanpa vähän taaksepäin, eiliseen asti. Minulla ja kolmella muulla KNU:n vaihtarilla oli siis haastattelu Novotel-hotelliin Daegun keskustassa. Haastattelu erosi tiistain World Firefighters Games-haastiksesta siinä, että tällä kertaa jokainen hakijoista sai jutustella yksikseen haastattelijan kanssa. Haastattelijanamme toimi Ms Jeni Park, titteliltään Executive Assistant Manager. Jee. Itse olin neljästä henkilöstä ensimmäisenä haastateltavana (toisia tuntui jännittävän vähän enemmän kuin minua, vaikka muilla olikin enemmän kokemusta työhaastatteluista sun muista). Ms Park oli erittäin mukava, ja työkokemusten sijasta hän kyselikin vain omaa mielipidettäni siitä, mitä haluaisin hotellissa puuhata. Markkinointi minua tietenkin kiinnostaa, kun se kerta pääaineeni amk:ssa on. Työkuvaukseni on tosin vieläkin vähän epäselvä, joten kertoilen sitten enemmän kun olen aloittanut harjoittelun.

Novotelin aulatila tai joku vastaava. Ja Sleepless in Seattle-kahvila. Samaisen ketjun kahviloita on koko Daegu ja Korea täynnä.

Anja (vas.) ja Ashley.


Mutta niin, haastattelujen jälkeen Ms Park esitteli meille vähän hotellia, ja päädyimme lopulta Novotel Daegun toimitusjohtajan huoneeseen. Ranskalainen CEO (= TJ) olikin varsin mukava ja puhelias hemmo. Saimme häneltä monia hyviä vinkkejä työharjoitteluun ja korealaisten kanssa toimimiseen yleensäkin. Jutustelimme TJ:n kanssa yllättävän pitkään, mutta lopulta jatkoimme matkaa alakertaan, sanoimme hei hei:t Ms Parkille ja suunnistimme autolle. KNU:n kv-toimiston Ms Kim nääs ajoi meidät autolla Novoteliin ja takaisin koululle. Itse asiassa paluumatkalla saimme kyydin suoraan asuntoloiden oville saakka. :D

Mutta niin, sellainen oli keskiviikko. Tänään sitten sain aamulla varmistuksen Nikiltä kv-toimistosta, että todellakin sain harjoittelupaikan Novotelista. Saamassani sähköpostissa itse asiassa sanottiin, että kaikki neljä haastattelussa ollutta sai paikan. Eli siis Novotel Daegussa työskentelee tänä syksynä minun lisäkseni Aivaras Liettuasta, Anja Sloveniasta ja Ashley Pohjois-Irlannista. Itse taisin olla ensimmäinen, joka luki sähköpostin joka vahvisti harjottelumme. Sainkin siis kertoa uutiset aamulla Aivarakselle Logistics Managementin tunnilla. Määrämme oli ilmoittaa keskipäivään mennessä otammeko tarjotun paikan vastaan vai emme, ja tietenkin kaikki meistä halusi ottaa paikan vastaan (vaikkei työtehtävistä edelleenkään ole oikein lopullista selkoa). Emme siis tiedä pääsemmekö todella markkinointi-osastolle, vai työskentelemmekö F&B-osaston puitteissa jossain hotellin baarissa tai ravintolassa. Kummin hyvänsä, molemmat kelpaavat minulle. Kaikki uudet kokemukset ovat enemmän kuin tervetulleita! Ilouutisten lisäksi minulla oli myös pieniä ongelmia harjoittelupaikan vastaanottamisen kanssa. Lupasin haastattelussa, että voin työskennellä myös viikonloppuisin, siis perjantaisin ja lauantaisin. Mutta työharjoittelun on määrä alkaa minun kohdallani 18.9., mutta eihän se käy päinsä! Silloin alkaa Global Gathering Seoulissa! Ravasinkin tämän päivää kv-toimistossa anelemassa muutosta harjoittelun aloituspäivään. Rukouksiani kuultiin, ja aloitan Novotelissa vasta 21. syyskuuta. Onneksi päivämäärää sai siirrettyä, en oikein tiedä mitä olisin muuten tehnyt. Toisaalta minusta tuntuu, kuin olisin aiheuttanut ylimääräistä työtä ja vaivaa kv-toimistomme väelle.

Jätetäänpä työharjoittelu nyt vähäksi aikaa sikseen, enemmän tarinaa sitten kun on jotain kerrottavaa. Eli joskus 21. päivän tienoilla. Ehkä. Mutta mitäpä muuta näinä parina päivänä on ehtinyt tapahtua? Paljon mutta ei siltikään oikein mitään mainitsemisen arvoista. Oleminen täällä alkaa arkipäiväistyä kovaa vauhtia, enää ei tunnu siltä kuin olisi vain lomailemassa. Tällä hetkellä osa päivistä tuntuu jopa hivenen tylsiltä, ainakin siis ne kolme päivää jolloin minulla on vapaata koulusta. Tarkoitan siis maanantaita, keskiviikkoa ja perjantaita. Tietenkin viikonloput ovat vapaina myös. Siinä mielessä tyäharjoittelu tekee varmasti terää, pääsee kokemaan ja näkemään taas jotain uutta. Ei tarvitse vain istuskella ja pyöritellä peukaloita. Tietenkin Daegussa ja lähiympäristössä olisi paljon näkemistä, mutta koska toisilla on koulua niinä päivinä jolloin itse olen vapaana, ei voi oikein lähteä minnekään. Yksin ei ole niin mukavaa kuin porukassa. Tänä viikonloppuna osa vaihtareista on itse asiassa ilmeisesti matkalla Jeju-saarelle, jonne itsenikin piti mennä aluksi. Täällä suunnitelmat vain vaihtuvat ja muuttuvat niin nopeaan tahtiin, ettei meinaa kestää perässä. Jeju-suunnitelmat jäävät syystä jos toisestakin omalta osaltani seuraavaan kertaan (milloin se sitten lieneekin), eikä tälle viikonlopulle ole sen kummempia muita suunnitelmia. Saa nähdä mitä päivät tuovat tullessaan.

UKW-tunnilla tänään.

Student Union Building. Kuva otettu College of Economics & Business Administration Building 1:n neljännestä kerroksesta.

Da Vinci-kahvilassa Anjan (vas.) ja hänen korealaisen kaverinsa Dayoungin kanssa.

Pieni kokoontuminen illalla suihkulähteelle. Vasemmalta: Eimas, Torsten, Denis, Jyustina ja Paul.

Vasemmalta: Magda, Anja ja Joanna.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti