tiistai 1. syyskuuta 2009

Ensimmäinen koulupäivä

Otsikko kertoo kaiken. Tänään se vihdoin ja viimein alkoi, koulu nimittäin. Tähän mennessä täällä Koreassa olo on tuntunut lähinnä lomailulta kun on saanut mennä omia menojaan ja pitää hauskaa porukalla. Hauskanpito porukalla jatkuu edelleen, mutta tunnit ja kurssien arvosanoihin vaikuttavat läsnäolopisteet rajoittavat hivenen liitelyä ympäriinsä.

Hyppäsin siis sängystä puolen kahdeksan aikoihin ja jonkin aikaa huoneessa häärittyäni painelin aamupalalle ruokalaan. Aamupala oli taas aika normi korealainen: riisiä, keittoa ja joitain lisukkeita. Ai niin ja kimchiä! Ruokalassa voi toki valita "länsimaalaisen" aamupalan myös, mutta se koostuu paahtoleivästä, hillosta ja keitetystä kananmunasta, niin eipä sekään paljoa houkuttele. Joka tapauksessa, aamupalan jälkeen aloin valua koulualueen kartta hyppysissäni kohti rakennusta "College of Economics and Business Administration 1". Itse rakennus löytyi helposti, sen verran olen jo koulualuetta ympäri juossut, eikä oikean luokkahuoneen löytäminenkään tuottanut sen suurempia ongelmia. Ensimmäinen kurssini, Logistics Management, alkoi siis yhdeksältä aamulla. Ensin vaikutti siltä, ettei kurssilla ole muita vaihtareita lainkaan, mutta lopulta siellä taisi olla nelisen kappaletta (minä mukaan luettuna). Kurssi itsessään vaikutti ihan mielenkiintoiselta, ja ensimmäisen tunnin jälkeen minulle jäi niin professorista kuin kurssin sisällöstä positiivinen olo. Jotenkin täällä logistiikkakaan ei tunnu niin kauhealta, toisin kuin Suomessa...

Logistiikan jälkeen päätin mennä katsomaan, millainen on Management Science-kurssi, joka oli heti logistiikan jälkeen saman rakennuksen alakerrassa. Aiemmin olin ajatellut ottavani täällä kyseisen kurssin, mutta esittelytunnin jälkeen mieleni kyllä muuttui... Ensinnäkään proffa ei puhu kovin hyvää englantia, ja toiseksi, kurssi on pelkkää matematiikkaa. Ei ollenkaan hyvä yhdistelmä. Onneksi tämä ensimmäinen kouluviikko on tosiaan sitä varten, että voimme käydä katsomassa millaisia kursseja on tarjolla, ja sitten ensi viikon alussa teemme lopulliset valinnat ja mahdolliset muutokset lukujärjestykseemme. Heti tunnilta päästyäni pyrähdinkin takaisin asuntolalle koputtelemaan Joannan ovelle, josko hän lähtisi kanssani lounastamaan. No, lähtihän hän, kunhan ensin heräsi...

Lounaan jälkeen oli melkein parisen tuntia vapaata, ja koulu jatkui puolen kahden aikaan kurssilla "Understanding Korean Workplace". Tämäkin kurssi vaikutti oikein metkalta. Tietenkin koska olen SAIPEKS-oppilas, minun on miltei pakko käydä kyseinen kurssi, joten ihan hyvä vaan että professori Moon vaikutti olevan ihan huumorintajuinen ja rento veikko. Olevinaan innokkaana oppilaana ilmottauduin jo vapaaehtoiseksi valmistelemaan ensi viikon tiistaille kolmen muun henkilön kanssa ryhmätyötä Korean historiasta ja kulttuurista. Saa nähdä milloin saadaan tehtyä kyseinen esitelmä. Tältä tunnilta reippailimme sitten muutaman muun vaihtarin kanssa seuraavaan kohteeseen: Common Lecture Building 2:een. Taisimme olla vähän myöhässä tunnilta, sillä toinen kurssi alkaa silloin kuin edellinen loppuu, ja rakennusten välillä on kuitenkin useampi sata metriä välimatkaa. Emme kuitenkaan menettäneet paljoa tunnin alusta, näin professorimme sanoi. Kurssi oli siis nimeltään Business Communication & Writing Skills, ja tämäkin vaikutti erittäin mielenkiintoiselta ja hyödylliseltä, vaikka samantyylisen kurssin olenkin jo Suomessa käynyt. Business communicationia opettaa Lorne Hwang, joka on Briteissä syntynyt, 12 vuotta Amerikassa ja 13 vuotta Koreassa asunut nainen. Hän on itse asiassa naimissa jonkun koulun henkilökuntaan kuuluvan amerikankorealaisen tyypin kanssa. Tällä kurssilla näkyi myös vaihtareiden lisäksi yksi tuttu naama: Sungho! Hän vasta tänään laittoi viestiä ja kertoi olevansa sairaana, joten ihmettelinkin hänelle sitten ääneen miksi hän on koulussa... Vastaus oli jotain tyyliin "I know, I don't know, you should stay away from me for not to catch the fever!". Selvä.

Professori Moon oli myöhässä tunniltaan Understandin Korean Workplace, joten meillä oli aikaa räpsiä kuvia luokkahuoneesta.

Business communication-tunnin jälkeen oli jälleen puolisentoista tuntia vapaata, joten päätimme lähteä kahvittelemaan vaihtariporukalla North Gaten luo.

Vasemmalla takana Jean ja edessä Magda. Oikealla taaimmaisena George, sitten Ashley, Sahsa ja Ava. (Muistin nimet!!!)

Istuskelimme kahvilassa, rupattelimme niitä näitä sekä vaihtelimme puhelinnumerojamme, kunnes tuli aika kiiruhtaa illalliselle. Illallisen jälkeen oli näet vielä luvassa yksi kurssi: Korean Language 1, joka alkoi kuudelta. Jälleen professorimme Young Mee Kim vaikutti erittäin mukavalta. Ainoa surku oli se, että ryhmämme oli todella iso. Jotkut tosin eivät ole vielä ollenkaan rekisteröityneet kursseille, joten he tulivat kaikki sitten tietenkin juuri tälle kurssille, vaikka korean kieltä opetetaan kolmeen eri otteeseen. Toinen kurssi olisi ollut tänään, mutta myöhemmin, eikä kukaan tietenkään halua istua tunnilla yhdeksään asti illalla. Koran kielen tunti kului esittäytyessä ja Young Mee Kimin esitellessä meille oppilaille kurssia, ja pois pääsimme lähtemään jo puolen seitsemän aikaan. Normaalisti tunti jatkuisi puoleen kahdeksaan asti. Koska pääsimme niin aikaiseen pois, päätimme käydä Magdan ja Joannan kanssa ostamassa Student Union Buildingin kirjakaupasta kurssikirjat.

Korean kielen kurssikirja. Eikun opiskelemaan!

Päästyämme ulos kaupasta ihastelimme hiljalleen hämärtyvän illan himmeässä valossa kaunista Kyungpook National Universityn kampusaluetta...

Kuva ei oikein välitä samaa hehkeyttä mitä livenä näimme. :(

Siinäpä taas päivän tapahtumat. Nyt odottelen puoli yhdeksää, että voisin mennä mittauttamaan lämmön alakertaan. Jos lämpöä ei käy tällä viikolla joka päivä mittauttamassa, saa 2 penalty pointsia... Ja kun on tarpeeksi penalty pointseja potkaistaan ulos asuntolasta. Raakaa. Onneksi tästä ilmoitettiin englanniksi kirjoitetulla lapulla alakerrassa, muuten kohta kaikki vaihtarit lentäisivät ulos Hwamok-gwanista niin että heilahtaa.

Huomisen ohjelmasta taisin jo eilen jotain sopertaa, mutta tarkoituksena on ensin tavata Gahee North Gatella puolen päivän aikaan, ja sitten myöhemmin iltapäivästä Yoonsung. Illalla on sitten vielä kuudesta yhdeksään Cultural Life in Korea-tunnit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti