maanantai 21. syyskuuta 2009

Seikkailu Seoulissa, osa 2

Lauantai 19.9.2009

Seoul-seikkailun toinen osa alkakoon!

Heräsimme aamulla yhdeksän tienoilla puolikuolleina. Suihkun ja aamupalan jälkeen suunnistimme kuitenkin iloisin mielin kohti Hapjeongin asemaa ja keskustaa. Olin sopinut tapaamisen Seoul Stationille Amyn kanssa. Amy on kiinalainen tyttö, joka opiskelee Metropolia amk:ssa liiketaloutta. Nyt hän on kuitenkin vaihdossa täällä Etelä-Koreassa Seoulin Soongsil-yliopistossa.

Löydettyämme Amyn Seoul Stationilta päätimme lähteä käymään Myeong-dongissa, eräässä Seoulin shoppailukeskittymistä. Metroaseman läheisyydessä oli paljon erilaisia kauppoja länsimaisista brändeistä korealaisiin. Oli mukava taas vain kierrellä ja katsella kauppoja ja ihmisvilinää.

Vähän hiljaisempi osa Myeong-dongia.

Myeong-dongissa ollessamme päätimme myös käydä syömässä ennenkuin lähdimme jatkamaan matkaa City Hallille katsomaan Deoksogung-palatsin vartijan vaihtoa.

Amy ja Iiris Myeong-dongissa.

Deoksugung-palatsin vartijan vaihto-seremonia.


Seremonian päätyttyä kello olikin jo lähemmäs kolme, ja Amyn täytyi lähteä tapaamaan ystäväänsä ennen World Cup Stadiumilla kuudelta alkavaa Asia Song Festivalia (esiintyjinä mm. Big Bang, 2NE1 ja Gackt). Minä ja Iiris päätimme mennä sisään palatsialueelle, pääsymaksukin kun oli vain 1000 wonia (noin 60 senttiä).

King Sejong the Great (1397-1450). Heppu oli normaalia vihmerämpi, hän nimittäin muun muassa kehitti Korean kirjoitusjärjestelmän hangulin, keksi vesikellon ja paranteli metallipainasinjärjestelmää.

Yllä palatsialueelle 1900-luvun alussa rakennettu eurooppailaistyylinen rakennus, ja alla pernteinen korealaistyylinen rakennus.

Alueella oli meneillään joku musiikkinäytös.

Traditionaalinen ja moderni Korea samassa kuvassa.

Rakennusten katot on täynnä yksityiskohtaisia maalauksia.

Aikamme tutkimme palatsialuetta, ja jatkoimme sitten matkaamme. Ulkopuolella mietimme jonkin aikaa mitä tehdä seuraavaksi, kunnes päätimme lähteä käymään Dongdaemunissa. Itse seikkailin kyseisellä alueella jo ensimmäisellä pysähdykselläni Seoulissa elokuussa.

Heunginjimun, paremmin tunnettu nimellä Dongdaemun.

Dongdaemunissa sijaitsee Korean suurin tori. Kuvassa kenkäkojuja. Niitä oli PALJON.

Vaikka Dongdaemunia ja sen toria hehkutetaan kaikissa turistioppaissa, me Iiriksen kanssa emme saaneet paikasta paljoakaan irti. Itse asiassa melkein tylsistyimme. Emme viihtyneetkään paikassa kovin pitkään, vaan lähdimme hiljalleen valumaan kohti Nanji-puistoa ja GG-festaria.

Kiiwimehua. Erittäin hyvvää!

Dongdaemunilta läksimme metrolinja 2:lla ensin Sindangiin, ja sitten sieltä linjalla 6 aina World Cup Stadiumille asti, joka on lähinnä Nanji-puistoa. Saimme istua metrossa melkoisen tovin, ennen kuin saavuimme oikealle asemalle. Kerroin jo aiemmin, että World Cup Stadiumilla järjestettiin samana päivänä Asia Song Festival, ja sen kyllä huomasi. Metro oli täynnä ihmisiä, ja kaikki tuntui purkautuvan pois samalla asemalla. Metroaseman portaissa sain otettua kuvan, joka kertoo edes vähän väen määrästä:

Ja takana oli jonottamassa vielä tuhottomasti ihmisiä.

Selviydyttyämme ihmispaljouden keskeltä päätimme etsiä kaupan ja ruokaa. Stadionin läheisyydessä olevat pikkukaupat olivat vain valitettavasti täynnä ihmisiä, ja jonot olivat mielettömät. Löysimme kuitenkin stadionin alueelta myös Home Plussan, jonne painuimme tekemään ostoksia. Lopulta pääsimme jatkamaan matkaa kohti Nanji-puistoa. Olimme varautuneet taas kävelemään koko matkan, mutta stadionin vieressä olikin ihan erikseen Global Gatheringia varten varattu bussikuljetus festarialueelle. Kyllähän se bussikyyti aina kävelyn voittaa, varsinkin kun on koko päivän tallustellut ympäri Seoulia.

Löysimme itsemme kuuden jälkeen illalla taas festarialueelta bailaamassa Fantastic Plastic Machinen tahtiin. Iiris jäi taas vähän sivummalle seuraamaan touhua, kun minä sukelsin väkijoukkoon. Pääsin melko eteen FPM:n soittaessa, mikä oli hyvä asia, sillä seuraavana esiintyi Korean oma poika G-Dragon. Pidän hänen ja Big Bangin musiikista, joten oli mukava päästä seuraamaan hemmon lavatoimintaa lähietäisyydeltä. FPM:n lopetettua River Stagen eteen pakkaantui aika mukava määrä ihmisiä odottamaan G-Dragonin ja 2NE1:n esiintymistä. Odotteluaikaa ei ollut kuin puolisen tuntia, ja se aika täyttyi osittain G-Dragonin dj:n soitellessa niin GD:n omia biisejä kuin myös Big Bangin biisejä. Tunnelma alkoi olla jo aika korkealla, kun dj pyöräytti Big Bangin Lies-hitin soimaan. Eikä aikaakaan kun itse artisti asteli lavalle huutojen saattelemana.


G-Dragonille ja 2NE1:lle oli varattu yhteensä 60 minuuttia esiintymisaikaa. Viimeiseksi kappaleekseen GD veti Hello-biisin, jossa on mukana vierailevana esiintyjänä 2NE1:n Sandara Park. Biisin jälkeen GD poistui lavalta ja muut 2NE1:n tytöt tulivat esiin, joten vaihto tapahtui sujuvasti.

2NE1.

Korealaisvahvistusten jälkeen vuorossa oli yli tunnin odottelu lauantai-illan kohokohtaan (ainakin omasta mielestäni). River Stagen toiseksiviimeisenä esiintyjänä oli Röyksopp suoraan Norjasta. Hemmojen viimein tultua lavalle yllätyin ihan väkijoukon innokkaasta reaktiosta, en ollut osannut kuvitellakaan että täällä päin maapalloakin on niin paljon fanaattisia Röyksopp-faneja. Keikka meni luonnollisesti mukavasti hilluessa muun väkijoukon mukana. Röyksopp oli koko festarin paras!

Huono kuva, mutta parempaakaan en saanut otettua. Röyksoppin soittaessa lavan edessä oli pahoja setiä jotka sanoivat rumasti jos yritti ottaa kuvan. D:

1 kommentti: