perjantai 28. elokuuta 2009

Kommenttia eilisestä

Eilen meillä vaihtareilla oli siis orientaatiopäivä. Kahden aikaan ohjelma alkoi päärakennuksessa, jossa meille iskettiin kätösiin söpö paketti kaikenlaista tavaraa. Auditoriossa KNU:n International Officen väki kertoi meille muutamia seikkoja vaihtojaksosta, sekä mahdollisuuksistamme osallistua työharjoitteluun, vapaaehtoistyöhön, sekä muutamaan kilpailuun. Infopläjäyksen jälkeen jakaannuimme ryhmiin, joissa kiersimme koulun alueen ympäri KIS-oppilaiden johdattamina (KIS = KNU International Support).

Infopakettimme sisältöineen. T-paita puuttuu kuvasta.

Global Village International Officen yläkerrassa. Paikka on tarkoitettu vaihtareille. Huoneessa voi katsella leffoja, ulkomaan uutisia ynnä muuta jännää. Ja kavereita saa jättämällä yhteystietonsa ilmoitustaululle!

Ryhmämme kierroksella koulun ympäri. Buddyni Gahee edessä vaaleansinisessä paidassa ja minihameessa.

Kierroksen jälkeen meillä oli tunti vapaata aikaa ennen illallista Student Union Buildingissa olevassa opiskelijaravintolassa. Vietimme tämän ajan buddyni kanssa, kuinkas muutenkaan, menemällä kahville!

Herkullisen näköisiä juomia. Ja hyviä ne olivatkin!

Seuraamme liittyi tällä kertaa myös venäläinen Ingrid (oikealla) ja hänen buddynsa (vas).

Kahvin ja istuskelun jälkeen luvassa oli juhlintaa illallisen ja tutustumisleikkien merkeissä. Kaikki vahtarit buddyineen kokoontuivat opiskelijaravintolaan. Melu oli korviahuumaava, ja tullakseen kuulluksi keskustellessa täytyi oikeasti huutaa. Istuimme illallisella kiinalaisen vaihtarin ja hänen buddynsä kanssa samassa pöydässä.

Kiinalainen vasemmalla ja hänen buddynsä oikealla.

"Tervetuloa KNU:hun!"

Illan mittaan jokainen vaihtari ja buddy esitteli itsensä muille lyhyesti. Lisäksi ohjelmassa oli tietovisailua ja muita hauskoja leikkejä, joista myös sai pieniä palkintoja. Itse jäin valitettavasti palkinnoitta... Illalliseksi tarjottiin oman valinnan mukaan joko Bi bim babia (perinteinen korealainen ruoka) tai porsaanleikkele. Itse olin jo Bi bim babia syönyt, joten valitsin porsaanleikkeleen. Tässä vaiheessa voisi myös todeta, että vaihtareita KNU:ssa on yllättävän monesta kolkasta maapalloa tänä vuonna. Ainakin 13 eri maata on edustettuna.

Welcome partyn jälkeen syntyi hirveä kaaos, kun kaikki alkoivat suunnitella after partya. Mihin mennä ja mihin aikaan? Loppujen lopuksi itse sain selville, että jotain tapahtuisi North Gatella kello 7:45 illalla. Selvä. Painelin siis takaisin asuntolaan, aivan kuten kaikki muutkin. Kävin heittämässä ylimääräiset tavarat huoneeseeni, ja pian läksimmekin jo pohjois porttia kohden. Tosin olimme hiukan myöhässä, sillä lähdimme kävelemään portille vasta 7:50 aikaan... Mutta eipä se mitä, kerkesimme silti hyvin mukaan joukkoon! Osa oli näet jo mennyt edellä tilaamaan ruokaa ja juomaa, kun osa jo aiemmin paikalle saapuneista oli jäänyt odottamaan meitä mattimyöhäsiä. Lopulta pääsimme sisään aivan koulun alueen lähellä sijaitsevaan baariin.

Yoshimoto Banana, illan baari.

Baarivalinnan suhteen korealaiset tekivät eritavalla suomalaisiin nähden. Suomessa tuutorit veivtä vaihtarit ensimmäisenä yökerhoon, jossa musiikki pauhasi ja keskusteleminen oli todella vaikeaa. Yoshimoto Banana oli enemmänkin seurustelu-baari. Musiikki soi hijlaisella, ja kaikki istuivat pöydän ympärillä, mikä teki tutustumisen uusiin ihmisiin helpoksi. Koska tulimme sen verran myöhään paikalle, jouduimme istumaan pitkän pöydän toiseen päähän. Vaikka kovimman pirskeet tuntuivat olevan menossa toisessa päätä pöytää, oli meidänkin päädyssä enemmän kuin hauskaa.


Aluksi juttelimme Avan kanssa kahden korealaisen pojan kanssa, jotka eivät osanneet paljoa englantia. Rohkaisimme kuitenkin heitä, ja loppujen lopuksi saimmme kuin saimmekin selkoa toisistamme.

Häpeäkseni joudun tunnustamaan, etten taaskaan muista henkilöiden nimiä...

Kuvassa oikealla istuva poika läksi aikaisemmin pois, mutta jatkoimme jutustelua muiden ympärillä olevien kanssa. Aika kului mukavasti höpötellessä ja syödessä pöytään kannettuja herkkuja. Maistoin kyllä lasillisen korealaista Hite-merkkistä olutta, mutta koska en muutenkaan mikään oluen ystävä ole, en voi sanoa sen olleen kovinkaan hyvää. Join myös yllä olevassa kuvassa vasemmalla istuvan pojan kanssa sojua yhdet lasilliset. Se olikin sitten parempaa.

Pöydän antimia.

Soju.

Olutta.

Illan aikana keskustelunaiheet lentelivät urheilusta juomatapoihin ja korealaisen musiikkin (pääsin loistamaan tiedoillani korealaisista pop-bändeistä) kautta yleiseen löpinään. Juttelinpa vieressäni loppuillasta istuneen korealaisen pojan kanssa myös Korean ja Suomen asepalvelusten eroista (kiitokset velipojalle kaikista inttitarinoista, niistä oli nyt hyötyä).

Hän oli hyvin hauska veikko. Ja tunnusti vieläpä pitävänsä Big Bangista!!

Jossain välissä lähelleni oli rantautunut kaksi japanilaista vaihtaria (ja yksi Vladivostokista kotoisin oleva venäläinen), joiden kanssa heidän buddynsa puhuivat tietenki japania. No, itse kieltä hitusen opiskeltuani kuuntelin korvat höröllä, josko ymmärtäisin jotakin. Ja ymmärsinhän minä. Aina kun ymmärsin jotain, kerroin muille mitä he olivat sanoneet, ja sain aploodeja. Juuri tässä seurassa ilmassa lenteli parhaat vitsit ja letkautukset.

Vasemmalla Shiori, keskellä venäläinen vaihtari, ja oikealla Hiroki.

Joskus yhdentoista aikaan osa porukasta lähti jo pois, ja itsellekin alkoi väsy iskeä. Lähdimmekin sitten Avan kanssa vaeltamaan asuntolalle päin. Harmittamaan jäi, etten kysellyt keneltäkään uudelta tuttavuudelta yhteystietoja. Vaihtareita tietenkin näkee kursseilla, mutta toivottavasti korealaisia buddyjakin tulee vielä joskus nähtyä. Hauskaa siis oli, ja mukava olisi päästä juhlimaan samalla porukalla monta kertaa uudestaan!


Öistä Daegua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti