maanantai 24. elokuuta 2009

...jatkuu

Lauantai on siis pulkassa, sitten sunnuntain 23.8.2009 tapahtumia...

Kärsinkin enemmän jet lagista kuin luulinkaan, ja uinuin kello yhteentoista aamulla. Läksin kuitenkin unien jälkeen rohkein mielin seikkailemaan Seouliin. Tavoitteet olivat, että saan ostettua junalipun Daeguun maanantaille, ja etten eksy matkalla Seoul Stationille ja takaisin. Onneksi metrot ovat niin yksinkertaisia. Löysin tieni helposti määränpäähäni pientä Dongdaemunin asemalla harhailua lukuunottamatta. Junalipun ostaminenkin sujui ongelmitta, sillä lipunmyyjä puhui yllättävän hyvää englantia. Lipun ostamisen jälkeen läksin vaeltelemaan Seoul Stationin ympäristöön.

Chilejä


Aikani vaelleltua päätin vaihtaa maisemaa, ja hyppäsin takaisin metroon. Tällä kertaa jäin Dongdaemun Stadiumin pysäkille ja nousin takaisin maan pinnalle. Aikani taas pyörittyäni ympäriinsä hoksasin kadun varrella turisteille tarkoitetun opastekartan. Tutkin sitä hetken, ja päätin suunnata Chungmuroon, sillä sieltä ei näyttänyt olevan pitkä matka Seoul Towerille.
Chungmurossa silmiini tarttui seuraava juliste:


Spring Awakening-musikaali pyöri keväällä 2009 Helsingin Kaupunginteatterilla, ja olisin halunnut nähdä sen. Koskaan en eistynyt kuitenkaan katsomoon asti (koska kukaan ei halunnut lähteä katsomaan sitä kanssani...), joten mietin, olisikohan hauskaa käydä katsomassa kyseinen musikaali Etelä-Koreassa. Kaikesta huolimatta jatkoin matkaani, ja aloin tajuta Dongdaemun Stadiumilla olleen opaskartan mittasuhteitten olleen pahasti pielessä. Näin kyllä Seoul Towerin, mutta kaukaa... Sen sijaan löysin jotain muuta!

Namsangol Hanok Village, "Perinteisten talojen kylä Namsan laaksossa". Nähtävillä oli siis restauroituja perinteisiä korealaisia taloja.



Siellä se Seoul Tower häämöttää.

Lähempää


Siellä oli nätti puisto

Alueella oli myös Korean entisen keisarinnan restauroitu lapsuudenkoti.


Kyseisessä kylässä jonkin aikaa pyörittyäni palasin takaisin Chungmuron asemalle, ja lopulta takaisin hotellille. Päivän tohinan jäljiltä olin sen verran väsynyt, että kävin matkalla vain kaupasta hakemassa evästä ja painuin taas nukkumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti