perjantai 23. lokakuuta 2009

Muutoksen tuulia

Onpas kliseinen otsikko. Mutta muutoksia on tosiaan luvassa, ainakin töissä ja koulussa UKW-kurssilla!

Keskiviikkoinen työpäivä oli harvinaisen valaiseva General Managerin kanssa käydyn juttutuokion jälkeen. Sinänsä vähän tyhmää, että kävimme Anjan kanssa hänen juttusilla vasta juuri ennen työpäivän loppumista. Jos olisimme päässeet GM:n puheille jo aamupäivästä, olisi sen päivän voinut käyttää sitten vähän rakentavammin kuin metissä blogeja lukien.

Mutta mitä viisas GM meille sitten kertoi? No, ensinnäkin, mitä hän meiltä odottaa. Markkinointisuunnitelmaa kyllä, mutta hyvin kapealle alueelle fokusoitua sellaista. Ei mitään 30 sivua pitkää jaarittelua siitä tästä ja tuosta, vaan paperi, jossa on kaikki olennaiset osat - vähän taustaa, SWOT, asiakasryhmä jota tavoitellaan, millä tavoin tuotetta/palvelua promotaan ja tietenkin promootiokanavat. Herra Thierry Le Ponner haluaa uusia ja raikkaita ideoita Novotelinsa markkinointiin, ja luulee (ja toivoo) saavansa niitä meiltä harjoittelijoilta.

Itselleni suurin pulma koko hommassa on se, että täällä Koreassa on sellaisia "hääkauppoja" joille kaikki hotellit ja tilaisuuksien järjestäjät promoavat itseään, ja asiakkaat ottavat yhteyttä sitten näihin hääkauppoihin, ei itse yritykseen jonka tiloissa tapahtuma pidetään. Minun tulisi kuulemma yrittää muuttaa asiaa jotenkin. :D Saa nähdä miten käy. Olen vähän kateellinen esimerkiksi Aivarakselle, joka markkinoi 8 kerroksen Rendez Vous-baaria. Hän voi vaikkapa järkätä baarin tiloissa promootiopippalot jos niin haluaa. Ihan epäreilua, pitäisiköhän minunkin järjestää promohäät. Voisi olla mielenkiintoista.

Lopputulos on kuitenkin siis se, että nyt jopa tiedän mitä teen töissä. Ja eräs työntekijä, Joy siirtyi samoihin tiloihin meidän kanssa B8 kerrokseen, joten nyt on ainakin hyvä käydä häneltä kyselemässä apua ja neuvoja.

Toinen muutos liittyy Understanding Korean Workplace-kurssiin. Ilmeisesti taannoinen avautumiseni proffa Moonille kannatti, sillä nyt kurssin rakennetta on muutettu aika paljon. Mrs. Hwang oli luullut että Mr. Moon tosiaan kävisi keskusteluja työpaikoistamme meidän kanssa, mutta totesi eilen, että eipä tietenkään herra siihen pysty. Korealaiselle kun voi olla aika vaikeaa ottaa vastaan negatiivista palautetta Koreasta, vaikkei se ihan suoraan kyseiseen yksilöön liity. Varsinkin jos palautteen saaja on vähänkin vanhempaa sukupolvea. Esimerkkinä rakas proffamme, jolle kerroin viime viikolla mielipiteeni UKW-kurssin sisällöstä ja odotuksistani kurssia kohtaan. Tämän viikon tiistaina Mr. Moon sanoi sitten jotain tyyliin "you may give me constructive feedback, EVEN if it's a bit critical, and I will consider it". Lausahdus tuli noin viikon myöhässä, mutta ainakin proffa sanoi tästä lähtien hyväksyvänsä MYÖS kriittistä palautetta... :D

Muutos UKW-kurssiin on siis se, että ensi viikosta lähtien vietämme tiistait Mr. Moonin kanssa, mutta torstaisin paikalle kokoontuvat proffamme lisäksi myös Mrs. Hwang ja Mr. Coates, tarkoituksena käydä läpi työkokemuksiamme. Teemme myös esitelmiä työpaikoistamme ja muuta jännää. Nyt alkaa tuo kurssi kuulostaa siltä mitä odotin sen olevankin, saa nähdä sitten ensi viikolla miten homma käytännössä toteutuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti