perjantai 2. lokakuuta 2009

Töitä, chuseok, ja jotain muuta

Siinä se viikko taas vierähti.

Tiistaisesta Study Abroad Fairista kertoilinkin jo, joten etenen suoraan keskiviikkoon... Josta ei oikeastaan ole paljoa kerrottavaa. Menin töihin, ja lorvin siellä sen kuusi tuntia. Juomalasien kiilloittamisen sijaan keskiviikon kohokohta oli pöytäliinojen höysrysilittäminen. Huisin jännää. :D No mutta, illalla oli luvassa koululla sitten vähän jännempää juttua. Vaihtareille oli järjestetty nimittäin pikku-Chuseok juhla. Chuseok sadonkorjuujuhla, jolloin korealaiset kunnioittavat esi-isiään muun muassa vierailemalla edesmenneiden sukulaisten haudoilla. Juhla on siis tärkeä perhejuhla, ja siksipä täällä on aikamoinen mylläkkä menossa kun kaikki matkaavat nykyisistä asuinkaupungeistaan vanhempiensa, isovanhempiensa tai muiden sukulaistensa kotikaupunkeihin. Pikku-Chuseokissa meille vaihtareille kerrottiin taustatietoa juhlasta, ja lisäksi tarjolla oli joitain perinteisiä Chuseokina syötäviä ruokia. Hauskuutta pippaloihin lisäsi muutamat korealaiset perinteiset leikit.

Ruokajono.

Itse tulin juhlaan suoraan töistä, ja olinkin melko nälkäinen syötyäni viimeksi noin seitsemän tuntia sitten...

Vaihtareita buddyineen.

Kanatappelua odotellessa :D

Toinen leikki, en jaksa selittää sääntöjä, mutta hauskaa oli!

Pikku-Chuseokin jälkeen vaihtarit vaelsivat ruokalaan, sillä siellä oli alkamassa Dorm Festivalin huipentuma. Täällä tosiaan oli siis Dorm Festival, jonka aikana pojat saivat vierailla tyttöjen asuntolassa ja toistepäin. Festivaali huipentui keskiviikkona ruokalassa, kun tarjolla oli halpaa ruokaa ja olutta. Itse asiassa vaihtareille oli aiemmin luvattu olutta ILMAISEKSI, mutta lopulta kaikki joutuivat maksamaan tölkistä 1000 wonia (noin 60 senttiä). En minä nyt ihan vararikkoon olisi mennyt vaikka olisinkin pari tölkillistä ostanut, mutta olin työpäivän jäliltä sen verran väsynyt etten jaksanut roikkua ruokalassa puolta tuntia pidempään.



Torstai oli taas sitten ihan normi koulupäivä. Puoli yhdeltätoista logistiikkaa (josta en kyllä tajunnut yhtään mitään, hittoon Excel ja kakkamaiset optimal demand allocation-kaavat), lounas, UKW (saimme taas nauttia yhdestä ryhmätyöstä), ja Business Communication & Writing Skills.
UKW-proffamme, Mr. Moon.

Aivaras, Denis ja Magda pitävät innoissaan esitelmää Korean business-kulttuurista.

Illalla oli sitten taas korean kielen tunnit. Kävimme korean tuntien jälkeen Magdan ja Joannan kanssa syömässä ulkona, tällä kertaa vaihteeksi main gaten (pääportti) ulkopuolella.

Tämä päivä, eli perjantai meni taas töissä. Nyt on operational work sitten suoritettu, hei hei Square! Tosin en ihan lopullisia hyvästejä pääse ravintolalle jättämään, sille kun pitäisi se markkinointisuunnitelma väsätä lopun 10 viikon aikana. Saa nähdä mitä siitäkin tulee. Olen jutellut Aivaraksen ja Anjan kanssa (molemmat myös harjoittelussa Novotelissa) vähäsen siitä, mitä meiltä oikein odotetaan, mistä olisi hyvä lähteä purkamaan koko juttua ja niin edespäin. Toivottavasti maanantaina selviää asiat taas vähän, päätimme Aivaraksen kanssa ehdottaa keksustelutuokiota Josephin, Novotelin F&B Managerin kanssa. Hän kun on vastuussa Square-ravintolasta ja Rendez Vous-baarista, joiden parissa työskentelemme. No, lisää Novotelista sitten kun jotain selviää, eli oletettavasti maanantaina!

Töiden jälkeen kämpälle päästyäni juttelin Sunghon kanssa Facebookissa, ja päädyimme lopulta north gatelle illallistamaan. Vuorossa oli pastaa ja jälkiruuaksi americano-kahvia yhdessä pohjois portin tuntumassa olevista lukuisista kahviloista. Siinä syödessämme ja juodessamme hemmo avautuikin minulle turhautuneena kaikesta sellaisesta mitä nyt en jaksa tässä alkaa selittämään. XD Mutta yleisesti ottaen voin todeta että on tämä vaihto-oppilaselämä jännää, sosiologit ja sosiaalipsykologit saisivat varmasti monia mielenkiintoisia tutkimustuloksia vaihtarijaksojen tapahtumista. Ryhmä länsimaalaisia heitettynä täysin vieraaseen aasialaiseen kulttuurin, kunnon soppahan siitä syntyy! XD

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti