tiistai 3. marraskuuta 2009

Marraskuu

Herttilei että aika juoksee nopsaan. Vastahan minä tänne tulin, ja nyt on jo marraskuu. Kaikkein järkyttävintä on se, että jos olisin normaali vaihtari täällä KNU:ssa, lähtisin jo vähän reilun kuukauden päästä pois. Onneksi en ole. :D

Toisaalta on järkyttävää miten jotkut vaihtarit jo laskemalla laskee päiviä milloin pääsevät kotiinsa. Ei siinä tietysti mitään, jos ei viihdy niin sitten ei viihdy. Itsestäni tuntuu vain siltä että siinä se kaikki vaihtoajan hauskuus menee hukkaan kun pohtii koko ajan milloin pääsee pois.

Aaanyway, onpas taas jotain kerrottavaa. Kävimme nimittäin viime viikon perjantaina vaihtariporukalla oopperassa! Itselleni tämä oli ensimmäinen kerta oopperassa, joten oli aika jännää. Ooppera toi mukanaan myös paineita, nimittäin vaatteiden suhteen. En minä tänne tullessani oikein hoksannut pakata mukaan mitään hienompaa vaatetusta, joten olin sitten hiukan hukassa sen suhteen, mitä pukea oopperaan. Kaapista löysin sopivan hameen (onneksi), ja paitapulaan ratkaisu löytyi Zarasta.


Daegu Opera House

Valitsemamme ooppera oli mikäs muukaan kuin Georges Bizet'n Carmen. Näytöksen alettua sain kiitellä yäkouluaikaisia musiikintunteja, jolloin opiskelimme kaiken maailman oopperoita ja operetteja. Onneksi muistin juonen noin suurpiirteittäin sillä laulajat lauloivat tietenkin ranskaksi, ja teksitykset oli koreaksi. Myöhemmin sain tietää, että jollain näytöllä oli kuulemma englanninkieliset tekstitkin, mutta en kyllä nähnyt jälkeäkään tästä näytöstä sieltä, missä itse istuin.


Parvi ja näkymä alas lavalle ja orkesterin koloon. Kuva on otettu seisaaltaan, kun istuin, näin vain lavan enkä yhtään orkesteria.

Vaikken lauluista mitään ymmärtänytkään, oli ooppera-vierailu kokemuksena positiivinen. Ja lisäksi sain hyvää harjoitusta korean kielen lukemisessa, kun seurasin tekstitystä. Oopperatalolla näin myös mainoksen Chicago-musikaalista, jonka esitykset alkavat marraskuun puolen välin tienoilla. Voisi olla ihan mukavaa käydä katsomassa sekin.

Toinen vaatettuksen kannalta päänvaivaa aiheuttanut tapahtuma oli lauantainen Halloween. Suomessa kyseistä "juhlaa" ei koskaan ole tullut juhlittua, mutta täällä läksin muiden vaihtareiden kanssa katselemaan meininkiä kaupungilla, joskaan en loppujen lopuksi pukeutunut mitenkään normaalista poikkeasvasti. Keskustan vilkkaimmat kadut olivatkin sitten kyllä täynnä Halloweenin mukaisesti pukeutuneita länsimaalaisia. Oli aika järkytys nähdä niin paljon ulkomaalaisia samassa paikassa. Menimme sitten sisään erääseen baariin, jossa oli meneillään nimenomaan ulkomaalaisille tarkoitettu Halloween-juhla. Pikaisen vilkaisun jälkeen totesimme kuitenkin Joannan ja Catharinan kanssa, että baarissa oli LIIKAA länsimaalaisia. Päätimme siis lähteä käymään Citibankin automaatilla ja mennä sitten G2:een, aiemmin jo hyväksi todettuun bilepaikkaan. G2:ssa meininki olikin ihan erilainen, tunnuimme olevan ainoat länsimaalaiset siellä. Oli hauska yö. :D



Öinen keskusta

Muutoin viikonloppu meni koomatessa asuntolalla, eikä eilisestä työpäivästäkään ole sen kummempaa sanottavaa. Tänään oli taas ihan normaali koulupäivä, paitsi että logistiikan tunnit oli edelleen peruttu opettajan sikainfluenssan takia. Influenssa alkaa muuten näemmä levitä täälläkin nyt tiuhempaan tahtiin. Täällä asuntolalla on todettu jo joitakin tapauksia, ja nämä onnettomat on eristetty toiseen rakennukseen. Sinänsä hyvä, eipähän pääse tarttumaan niin helpolla. Lisäksi kuume pitää jälleen käydä mittauttamassa joka tiistai ja keskiviikko. Ja jos ei tottele niin saa tietenkin penalty pointseja. XD

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti